مضرات فست فود
 
مضرات فست فود

نه تنها نسل جوان بلکه افراد مسن، کودکان و اکثر مردم دنیا دوست دارند که در وعده های غذایی خود فست فود بخورند. در ابتدا فست فودها طعم جالبی نداشته و مورد پسند بسیاری از افراد قرار نمی گرفت، اما با گذشت زمان توجه مردم به سمت همبرگرها و انواع برگرها رفت. چنین غذاهایی کالری بالایی دارند که منجر به بیماری های خطرناک می شوند و کلسترول بالا و فشار خون بالا در راس لیست قرار دارند.

مضرات خوردن فست فود

فست فود آماده ترین غذاست که به صورت سفارشی خیلی سریع و راحت در مدت زمان کوتاهی در هتل ها و رستوران ها و غیره در دسترس است. امروزه گرایش مردم به اقلام سریع و کوتاه مدت بیشتر شده است، به خصوص نسل جوان امروزی دوست دارند فست فود بخرند و بیشتر برای آن هزینه کنند.

یک مرد تمام روز کار می کند و نمی تواند غذای خود را در حین کار میل کند، بنابراین همه به غذاهای ناسالم فکر می کنند، اما اگر مراقب سلامتی خود نباشیم، نمی توانیم یک زندگی متعادل داشته باشیم و یک جامعه موفق خوب ایجاد کنیم.

استفاده از فست فود باعث بیماری های قلبی می شود

علت اصلی بیماری قلبی، خوردن غذاهای سریع‌پز یا همان فست‌فود است که متاسفانه این عمل در بین نسل جوان بسیار رایج است. اگر جوانان می خواهند از بیماری قلبی دوری کنند، باید با پرهیز از غذاهای فست فود و مصرف سبزیجات و چربی های سالم و قرار دادن ورزش در برنامه روزانه خود به فکر بهبود سلامت خود باشند.

مشکلات کلیوی

بسیاری از مواد غذایی ناسالم سرشار از نمک هستند که باعث می شود کلیه های ما بیمار شوند؛ زیرا سدیم بیش از حد می تواند منجر به سنگ کلیه شود که در بدترین حالت حتی گاهی اوقات منجر به مرگ می شود.

چاقی

از آنجایی که میزان کالری موجود در غذاهای ناسالم غیر ضروری است، بدن ما را مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند چاقی می کند. اگر در روز بیش از کالری مورد نیاز بدن خود مصرف کنیم، بدن ما دچار بیماری هایی می شود که بارزترین بیماری در آن چاقی است و چاقی ریشه همه بیماری هاست.

دختران امروزی به فست فود علاقه دارند به همین دلیل چاقی در دختران بیشتر دیده شده است که با رسیدن به سن ازدواج، آنها با مشکلات زیادی مواجه می شوند و حتی دچار بیماری روانی می شوند.

دیابت

غذاهایی که می توان در زمان کمتری تهیه کرد در زمان ما صرفه جویی می کنند، اما ما خیلی سریع و آسان طعمه بیماری هایی مانند دیابت می شویم.

وقتی ما غذا می خوریم، بدن ما غذا را به کربوهیدرات و گلوکز تبدیل می کند که برای بدن ما ضروری است، یعنی مواد غذایی‌ای را جذب می کند که باعث آرامش بدن می شود. که با مصرف فست فود مجبور است تا در بین آنها عناصری را جذب کند که باعث بیماری هایی مانند دیابت در بدن می‌شوند.

فست فود می تواند استرس روحی را افزایش دهد

از آنجایی که فست فودها پرچرب هستند، بیماری های روانی ایجاد می کنند. اگر چربی بدن ما بیش از حد باشد، در برخی از اندام های بدن ما جمع می شوند که باعث بیماری های زیادی می شود که در این میان بیماری های گوارشی بسیار شایع است.

از کودکی ضرب المثلی را شنیده ایم که می گوید اگر بدن خوب کار کند، ذهن ما هم خوب کار می کند و تنها در صورتی می توانیم به سمت یک مسیر موفق برویم که سلامتی مان خوب باشد. اگر می خواهید از استرس روحی دوری کنید، باید به طور دائم از فست فودها دوری کنید.

ضعف در حافظه

یکی از تاثیرات منفی فست فود بر سلامتی ما، ضعف حافظه است. برای تشویق آشپزی در خانه، ما باید مصرف سبزیجات را در خانه خود به دیگران توصیه کنیم زیرا که تأثیر مثبتی بر ذهن کودکان ما خواهد داشت.

گوشت را با سبزیجات بیشتری در رژیم غذایی خود مصرف کنید که کمتر از یک رژیم غذایی عالی و کامل برای افراد در هر سنی نیست، نه فقط برای کودکان. به جای نوشابه از شیر و سایر غذاهای مغذی استفاده کنید.

فست فودها سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند

فست فود یا غذاهای ناسالم سیستم ایمنی بدن انسان را ضعیف می کنند. جدای از این، عوارض جانبی آنها نیز منجر به تغییراتی در هورمون های ما می شود. سیستم ایمنی ضعیف می تواند در فعالیت های روزانه ما اختلال ایجاد کند.

 آسیب‌های کبدی

غذاهای ناسالم تند هستند که برای کبد ما بسیار خطرناک و سمی هستند زیرا این غذاها سرشار از چربی و قند می باشند. مصرف بیش از حد چربی در کبد تجمع می شود و در نتیجه بیماری کبد چرب غیر الکلی ایجاد می شود.

تاثیر منفی فست فود بر پوست

مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم مانند غذاهای سرخ شده و فرآوری شده می تواند منجر به مشکلات مختلفی در ناخن ها، آکنه، جوش و غیره شود. طبق یک مطالعه، گزارش شده است که کودکان و نوجوانانی که بیش از سه بار در هفته غذای فست فود می خورند، بیشتر از بقیه دچار این مشکلات می شوند.

افزایش خطر ابتلا به سرطان

خوردن خوراکی‌هایی مانند چیپس سیب زمینی و چیپس ذرت، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند. خوردن دو تا پنج وعده سیب زمینی سرخ شده در هفته یا دو تا سه وعده ساندویچ مرغ در هفته نیز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.

کلام پایانی

غذاهای ناسالم نه تنها باعث مشکلات گوارشی می شوند، بلکه باعث ایجاد سندرم روده تحریک پذیر نیز می شوند. اینها می توانند به مشکلات گوارشی دیگری مانند اسیدیته، گاز، سوء هاضمه و غیره منجر شوند. خوردن فست فودها میزان سدیم را در معده ما افزایش می دهد که منجر به احتباس آب در معده می شود که باعث می شود احساس نفخ کنید.

مصرف فست فودها می تواند باعث ایجاد تغییراتی در فعالیت مغز شود، به همین دلیل است که چنین غذاهایی می توانند باعث افسردگی شوند. مردم آنقدر به فست فودها علاقه دارند که به خوردن آنها معتاد شده اند که این بزرگترین عامل درد معده آنهاست

همچنین می‌توانید مقاله رژیم کم کربوهیدرات را نیز مطالعه کنید.